Dne 21.3.2023 se zúčastnil projektový manažer Vojtěch Jankůj IMZ „Hašení vodíku“, které proběhlo v prostorách ŠVZ Zbiroh. Cílem bylo předání poznatků a základních postupů souvisejících s vodíkovými technologiemi pro pracovníky HZS z jednotlivých krajů. V rámci přednášek byla v dopoledním programu představena vodíková strategie České republiky, Vodíkové technologie počátku třetího tisíciletí a také možnosti uplatnění alternativních pohonů u mobilní požární techniky a nákladních automobilů nebo možnostmi přepravy vodíku stávajícími produktovody, implementace bezpečnosti vodíkových technologií do výuky na FBI. Cílem setkání byl impulz pro přípravu metodiky (metodických listů) pro zásah u mimořádných událostí s automobily s vodíkovým pohonem.

Ing. Vojtěch Jankůj Ph.D. prezentoval přednášku na téma „Možnosti implementace bezpečnosti vodíkových technologií do výuky na FBI“

V rámci IMZ byli přítomni: mjr. Ing. Petr Kupka, MBA; brig. Gen. V.v. Ing. František Zadina (oba ŠVZ Brno), Ing. Lukáš Polák, Ph.D. (ÚJV Řež), Ing. Milan Olšanský (Tatra Truck a.s.), plk. Ing. Jan Karl (TÚPO Praha) a plk. Ing. Jan Hora (HZS HMP)